Här är de 10 största misstagen när du beställer profilkläder

Att beställa profilkläder är a och o för många företag. Profilprodukter är inte bara ett utmärkt sätt att bygga ert varumärke, utan är också ett bra sätt att lämna ett gott första intryck till era kunder. Att välja rätt profilkläder är emellertid inte en helt lätt sak. Här är de största misstagen att undvika när du ska beställa profilkläder till ditt företag.


1. Att välja fel material

När du beställer profilkläder är det viktigt att välja rätt material, vilket inte alltid är det lättaste. Tänk på att plaggen ska vara bekväma att bära, och samtidigt ge en professionell look. Tänk också på att vissa material är bättre lämpade för olika typer av märkning, såsom tryck eller brodyr.

2. Att inte ta hänsyn till logotypens färger

Om du beställer profilkläder med en logotyp eller märkning är det viktigt att ta hänsyn till vilka färger som finns i logotypen, samt vilken färg på profilkläderna du väljer. Vissa färger kan vara svårare att matcha med kläderna än andra, och det kan göra att logotypen ser obalanserad ut eller inte syns tillräckligt bra. Se till att välja kläder som kompletterar färgerna i logotypen på ett bra sätt. I vår sektion Tips & Trix finns massa matnyttig information som kan hjälpa dig på vägen. 

3. Att välja fel storlekar

Att välja rätt storlek är förstås viktigt för att kläderna ska kännas bekväma, få en bra passform, men även för att ge ett så professionellt intryck som möjligt. Det kan också vara en bra idé att beställa provkläder innan du gör din slutliga beställning för att säkerställa att storlekarna passar alla som kommer att bära dem.

4. Att inte tänka på säsong

Ponera att du vill beställa fleecetröjor eller kepsar, då är det viktigt att du tänker på vilken säsong de kommer att användas. Det kanske är smartare att beställa fleecetröjor till vintersäsongen, eftersom de kan bli för varma för att användas på sommaren. På samma sätt kan kepsar vara för kalla för vinterbruk. 

5. Att inte välja rätt märkningsmetod

Det finns många olika sätt att märka profilkläder, till exempel tryck eller brodyr. Det är viktigt att välja rätt metod för att säkerställa att logotypen ser professionell ut och sitter bra på kläderna du beställer. Vissa material är också mer lämpade för vissa märkningsmetoder än andra, så tänk på detta när du väljer.

6. Att välja det billigaste alternativet

Det kan förstås vara frestande att välja det billigaste alternativet när du beställer profilkläder för att spara pengar, men tänk på att kläderna kommer att representera ditt företag, och det kan vara värt att investera i högkvalitativa profilkläder som kommer att hålla länge.

7. Att inte tänka på användningen

När du beställer profilkläder är det viktigt att tänka på hur de kommer att användas. Om du beställer arbetskläder bör de vara slitstarka och tåla tuffa förhållanden. Beställer du istället kläder för en marknadsföringskampanj bör de sitta bekvämt och samtidigt ge ett professionellt intryck. 

8. Att inte vara ute i god tid

Har ni en mässa, konferens eller annat event där ni vill använda era profilkläder? Se till att vara ute i god tid. Trycktval har oftast mycket snabb leverans, men att vara ute minst ett par veckor i förväg är en förutsättning för att profilkläderna ska kunna levereras i tid. 

9. Att inte ta hjälp

Ibland kan det faktiskt vara skönt att fråga om hjälp. Om du är osäker på material, vilka kläder som passar er verksamhet, eller vilka storlekar du bör köra på, var inte rätt att fråga. På Trycktval har vi många års erfarenhet av att hjälpa företag i en rad olika branscher med att välja rätt profilprodukter.

10. Att inte göra förarbetet

Pennor, muggar, powerbanks och paraplyer. Bara fantasin kan sätta gränserna för vilka olika profilprodukter ni kan beställa till ert företag. Det kan emellertid vara en bra idé att göra lite research, men också fråga kollegorna. Vilka produkter kan ni ge bort till era kunder, vilka profilkläder skulle dina medarbetare uppskatta att ha på sig, och vilka saker funkar bäst till montern på mässan? Med ett bra förarbete och planering kan ni se till att ni väljer rätt produkter till just ert företag.

På Trycktval hjälper vi dig gärna med alla frågor och funderingar du kan tänkas ha kring frågor om profilprodukter, profilkläder, reklamtryck, profilering och mässmaterial – allt för att göra din vardag så enkel som möjlig. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.