Profilkläder

Profilkläder är anpassade företagskläder med tryck eller brodyr. De är ett utmärkt sätt att visa upp sitt varumärke utåt och för att skapa gemenskap inom ett företag eller organisation.

Här kan du beställa kläder med profiltryck. TrycktVal.se har flera varumärken i sortimentet som satsar på miljövänliga textilier samt har flertalet miljö- och/eller arbetsvillkorscertifieringar såsom OEKO-TEX, Fairtrade, m. fl.

Undrar du hur du beställer, väljer tryckmetod eller har andra frågor? Scrolla längre ner på sidan så kan du få svar på dina frågor.


Hur beställer jag profilkläder?

Hitta något du vill ha i vårt sortiment. På produktsidorna kan du beräkna priset på de valda profilkläderna baserat på vilken tryckmetod som rekommenderas för produktionen och vad för slags motiv du vill trycka.

Därefter går det utmärkt att skicka en förfrågan via formuläret. Att fylla i formuläret är inte bindande, utan order är först bindande när du har mottagit korrektur och godkänt den. Vi skickar alltid skisser följt av ett korrektur.

Du kan även välja att blanda olika profilkläder från barn-, dam- och herravdelningar utan extra kostnad, så länge trycket är detsamma! Kontakta oss så berättar vi mer. För att få hjälp på vägen så kan ni maila, ringa eller kontakta oss via chatt.

Hur väljer jag rätt tryckmetod för mina profilkläder?

Det finns en del att tänka på när man ska köpa kläder till företag. Nedan kan du läsa om vad du behöver tänka på när du väljer tryckmetod samt vilka olika tryckmetoder det finns att välja mellan.

Det enklaste sättet är dock att kontakta oss såklart. Vi hjälper dig att välja rätt, snabbt och enkelt!

Kort sagt så är det följande två faktorer som spelar in när det kommer till val av tryckmetod:

● Hur stor är den tänkta upplagan av era valda profilkläder?

● Hur komplicerad är er design?

Testa att använda diagrammet för att lista ut vilken tryckmetod som passar ditt projekt bäst.

diagram för att beställa profilkläder

Du kan läsa om varje tryckmetod längre ner på sidan.

Storleken på upplaga spelar roll

Om ni ska producera ett mindre antal profilplagg med eget tryck som kräver snabb leverans är DTG med stor sannolikhet en bra metod för er. Då får ni låga uppstartskostnader och en produkt som blir riktigt bra.

Ska ni göra en större beställning, kanske upp mot femtio likadana profilplagg eller mera, rekommenderas screen-tryckmetoden. Resultatet blir alltid bra och enhetspriset blir lågt. Kom ihåg att den metoden begränsar antalet färger som kan användas.

Om designen innehåller många olika färger, små detaljer och/eller fotografier är DTG den bästa metoden.

Designens komplexitet påverkar valet av tryckmetod

Du har säkerligen en idé om hur designen på era profilkläder ska se ut. Är det ett fotografi? Hur många färger är det i eller tänker du välja monokromt med vitt och svart? Är det ingen designad logotyp utan mest bara text?

Om du vill dekorera hela fronten av plagget, från söm till söm så påverkar det också valet av tryckmetod.

Vi kan även sy in storlekslappar och lappar i nacken för att märka om profilkläderna med tryck helt efter dina önskemål.

Tryckmetoder du kan välja mellan

Det finns fem vanliga metoder för att dekorera dina profilkläder om vi inkluderar broderimetoden.1. Screen-tryck

Av de fyra tryckmetoderna är screen-tryck ofta betraktat som den bästa och är därför också den mest populära.

Screen-trycket produceras när ett skikt bläck pressas genom ett fint nät för att på så sätt bilda ett mönster. En särskild duk måste skapas och processen måste upprepas för varje färg.

Vi trycker alltså en färg åt gången. Detta gör att antalet färger i det valda trycket bestämmer priset i hög grad, och metoden är därför bäst lämpad för större serier av identiska tryck. Duken är förknippad med en uppstartskostnad som bör användas på många enheter för att bli riktigt prisvärd.

Vi på TrycktVal.se erbjuder screen-tryck ner till så få som 10 plagg.

2. Transfertryck

Transfertryck skapas genom prefabricerade foliemärken som med värme pressas på plagget. Enhetskostnaden kan vara ganska hög, men vid låga antal och kort tidsfrist kan det vara ett bra alternativ.

Vi skiljer ofta på digital och traditionell transfer. Med en digital transferskrivare trycker man ett mönster på en folie som sedan fästs på plagget. Detta bör ses som en nödåtgärd och rekommenderas inte när de används över tid. Både kvalitet och utseende är begränsad av den här typen av transfer.

Traditionell transfer utförs genom utskärningar i en särskild folie fixerad i ett transferark, som därefter pressas på plagget. Överföringspapper avlägsnas och filmen kvarstår.

Eftersom utformade består av flera lager av färgad folie, har denna metod vissa begränsningar i färg. På senare tid har denna metod emellertid blivit bättre då folierna har blivit mer elastiska. Det gör att de inte går sönder lika enkelt när kläderna sträcks, alla har vi nog sett hur det förr kunde bli. Det händer förstås än idag på kläder av sämre kvalitet med denna typ av tryck.

3. Sublimeringstryck

Sublimeringstryck är en teknik där din valda design trycks på ett specialpapper, som därefter överförs till plagget. Bläcket värms upp tills det smälter in i plagget. Detta gör att trycket varar länge och uppfattas som en del av plagget istället för ett tryck. Detta är en populär metod som är bra för lite större serier.

4. DTG (direct-to-garment)

DTG är en metod där vi använder oss av en speciell printer som kan trycka direkt på plagget, på samma sätt som en vanlig skrivare trycker på papper.

Denna teknik har många möjligheter när det kommer till färger och utseende, men den har en del begränsningar när det kommer till material den kan trycka på. Vanliga bomullsplagg såsom t-shirts, förkläden och så vidare går utmärkt att trycka med DTG.

5. Broderi

Broderimetoden används oftast på t ex jackor, pikétröjor och hoodies. Vid varje brodyr så skapas ett brodyrkort och vi försöker matcha trådarna med de motiv som finns i ert valda motiv.

Metoden är hållbar och klarar hög tvätt och även torktumling. Brodyrmetoden brukar medföra en slitstark design och förknippas ofta med exklusiva profilkläder av hög kvalité.

Vi på TrycktVal.se kan leverera profilkläder med brodyr till allt från 10 exemplar och uppåt. För att räkna ut priset på profilplagg med brodyr så välj “brodyr” i kalkylatorn och antal av profilkläder.

Brodyr är slitstarkt och används ofta på kläder som ska tåla lite. Då brodyren dessutom buktar ut en aning från tyget så skapas en 3D-effekt som känns extra exklusiv.

Vid brodyr passar vi på TrycktVal.se på att skapa ett brodyrkort som vi lagrar för att underlätta vid era framtida beställningar.

FAQ - Vanliga frågor vid tryck av profilkläder