Trycksaker och Print Management

I större städer finns ofta många företag som jobbar med tryckt material. Det kan vara svårt att få tid till att kontakta och jämföra alla och priserna mellan lokala företag kan ofta skilja sig drastiskt. Vi har ett stort kontaktnät av både svenska och utländska företag som bidrar till att vi kan erbjuda lägre priser men till lika bra – eller bättre – kvalitet.

Fördelar med att arbeta med oss

Vi rör oss i gränssnittet mellan dig som kund och våra duktiga leverantörer. Vi säkerställer att jobbet hamnar hos rätt producent genom att ta hänsyn till faktorer som trycktyp, kvantitet, finish, storlek och efterbehandling och detta, tillsammans med vår köpkraft, gör att vi får volymrabatter. För bästa resultat kommer vi in i processen i tidigt skede, oavsett om vi hjälper till med designen eller inte, och säkerställer därmed att filer blir rätt levererade vilket gör att allt går snabbare när produkterna väl är i tryck.

Vi på Tryckt Val levererar många olika typer av trycksaker. Det kan vara allt från specialdesignade emballage till vanliga trycksaker såsom broschyrer, böcker, magasin och visitkort.

Våra kunder menar att de:

  1. Sparar tid
  2. Sparar pengar utan att det går ut över kvaliteten
  3. Får kreativa förslag då vi ser möjligheter och begränsningar

Tryckmarknaden

Det finns många faktorer som påverkar priset på en trycksak. Det kan vara papperskvalitet, tryckmetod, antal färger och val av efterbehandling. Alla dessa faktorer beräknas och fungerar helt annorlunda på olika tryckerier. Tryckerier har vanligtvis sin alldeles speciella nisch där just de är extra duktiga. Vissa är bättre på mindre serier och vissa har en maskinpark som passar större serier bättre. På Tryckt Val har vi koll på våra produkter och använder de bästa leverantörerna inom varje nisch.

Miljövänligt Print Management

Det är en självklarhet att Managed Print Services (MPS) ger avsevärda kostnadsbesparingar och ökar produktiviteten. Samtidigt ger våra tjänster och möjlighet för företag att reducera sina koldioxidavtryck. Vi slår ofta ihop order och kör de på samma tryckrunda för att utnyttja maskinkapaciteten maximalt. Till exempel innehåller ett B1 papper åtta stycken singelsidor, eller 16 dubbla A4 sidor. Att placera flera mindre jobb på ett stort papper minskar materialsvinn och energikostnad per styck och tryckplatta, samtidigt som det ger oss en volymrabatt som vi delar med dig.

Vi jobbar aktivt med att kombinera våra kunders behov av tryckt material med deras sociala och samhällsmässiga hållbarhetsansvar genom att välja erkända leverantörer som möter våra kunders och våra stränga miljöpolicys.

Därför har vi kategoriserat in alla våra leverantörer utifrån vilka miljö- och kvalitét-certifieringar dem har så att vi enkelt ska kunna välja dem bästa och mest miljövänliga även när du som kund har extra specifika krav.

Prisvärt tryckt material behöver inte vara prisvärt på bekostnad av miljön!

Så ser processen ut när du anlitar oss:

  1. Till att börja med specificerar vi vad du vill ha tillsammans med dig. Här kommer vi in med återkoppling gällande design och materialval så att din specifikation blir så tydlig som möjligt.
  2. Därefter sköter vi kontakten med alla potentiella producenter i både Sverige och resterande delar av Europa. Vi har tre anställda i Polen som hjälper oss att kontakta leverantörer där. I Polen är ofta priserna på specialproduktioner lägre och man kan ofta öka budgeten och få riktigt bra kvalitet för pengarna, något man kanske inte skulle ha råd med Skandinavien.
  3. Vi sköter sedan allt av logistik och import om det är så att en leverantör i utlandet väljs. Vi har folk på plats som kontrollerar kvalitet och ser till att köpprocessen blir ett riktigt tryggt val.
  4. Genom hela processen har vi tät kontakt med dig och säkerställer att leveransen lever upp till dina förväntningar.