Visar alla 16 resultat

Termosar med tryck

Har du varit med om att morgonen varit lite för stressig och du inte hunnit avnjuta morgonkaffet innan jobbet. Eller har du anställda som ofta är på språng ute på jobb? Då kan termosar med tryck vara en perfekt gåva för alla te och kaffeälskare. Eftersom Sverige är ett av värdens mest kaffedrickande länder så säger det ju sig självt att denna profilprodukt kommer vara uppskattad och till användning för de flesta. Låt dina anställda eller kunder njuta av deras favoritdryck, samtidigt som de sprider ert företag.

En termos förknippas ofta med att den håller varma drycker varma – men så behöver det inte alltid vara. En termos eller vakuumflaska har temperaturbeständiga egenskaper vilket innebär att varmt förblir varmt och kallt förblir kallt, längre.

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till os på Tryckt Val så ska vi göra vårat yttersta för att hjälpa och vägleda dig fram till den ultimata profilprodukten.


En perfekt profilprodukt

En termos med tryck är en uppskattad profilprodukt för alla kaffeälskare och är en profilprodukt som garanterat kommer komma till användning. En termosmugg med tryck passar perfekt in på kontoret eller fikarummet – men även perfekt att ha med sig i bilen eller handen när vardagen ibland kan bli för stressig så man inte har tiden att sitta stilla och avnjuta sitt kaffe. En termosmugg med tryck är den perfekta profilprodukten om du letar efter en produkt som håller länge, är till stor användning för kunden och är relativt billig.

En termos med tryck är en fin företagsgåva till dina anställda eller kunder. Om du söker efter profilprodukter till din förening kan en termos med tryck vara det du söker. Perfekt att exempelvis sälja eller dela ut till föräldrar i ett ungdomslag som gillar att vara på plats och heja även när vädret är kallt och man behöver någonting att värma sig med.

Fungerar året om

En termos förknippas ofta med varma drycker och att den endast används till att hålla varma drycker varma. En termos eller vakuumflaska som det även kan kallas har temperaturbeständiga egenskaper. Detta innebär att varmt förblir varmt och kallt förblir kallt, längre. Just därför är termosen en året om produkt som passar perfekt för varm choklad i skidbacken liksom kall saft på stranden.

Hur är en termos uppbyggd?

Om en termos ska fungera perfekt så krävs det att den är uppbyggd som en vägg med tre lager. Innersta samt yttersta lagret är vanligtvis stål med ett mellanliggande lager bestående av vakuum. Vakuumet hindrar värme eller kyla att vandra ut genom väggen i den takt som det vanligtvis skulle gjort – vilket gör att drycken håller sig varm/kall längre.

Termosens historia

En enkel uppfinning kan man tycka – men den första isolerings flaskan med ett vakuumlager var en uppfinning av James Dewar så sent som på slutet av 1800-talet.

1903 fick tysken Reinhold Burger patent som han 1909 sålde till ”Thermos AG” i Berlin. Ordet ”thermos” betyder ”varm” på grekiska.

När det blir på detta sätt – att namnet på ett märke kommer att förknippas med produkten i andra sammanhang, och kallas för detta i folkmun så kallas det för varumärkesord. Däremot så finns det en liten skillnad på varumärkesordet och så vi skriver och uttalar det (i alla fall i svenskan). Vi i svenskan stavar ordet ”termos” utan ”h” medan märket har ett inledande ”th”. Varför vi ej uttalar ordet på detta sätt beror på att vi ej har några läspande fonem i svenskan. I engelskan är däremot ordet och märket detsamma och de uttalar det ”thermos”.

Design

Att välja profilprodukt förstår vi kan vara en djungel. Vi har termosar i många olika modeller och färger. Börja därför med att först fundera på vilka termosar som är intressanta och välj ut de som passar för ert företag. En snygg modell i era företag eller organisationsfärger kan vara ett bra alternativ. Fundera sen på hur du vill ha ditt tryck. Ska det vara företagsloggan, namn eller annat budskap? När du har kommit fram till en snygg design kan det vara lämpligt att välja märkningsmetod.

Om det är någonting du undrar eller funderar över, eller om du behöver hjälp och vägledning fram till den ultimata profilprodukten. Tveka inte på att höra av dig till oss på Tryckt Val AB så hjälper vi dig!