Gröna val och miljövänligt tryck

Statliga regleringar, påtryckningar från intressenter och önskan om att vara en god företagsmedborgare har tvingat tryckindustrin att ta sig samman när det gäller hållbarhet. De senaste decennierna har industrin gjort stora förbättringar som överträffar satsningar i många andra sektorer. Direkt Computer to Plate (CtP) är en teknologi som tar bort behovet av att skapa film baserad på kaustiska kemikalier. Vattenfritt tryck, återvunnet papper, och mindre giftigt bläck möjliggör för miljömedvetna marknadsförare att kunna hävda sig som miljövänliga i sina marknadsföringsförsök utan att ha dåligt samvete.

Medan “Green Printing” är ett omfattande ämne med hundratals av artiklar och böcker att plöja igenom, kan du idag snabbt komma igång med ansvarsfullt tryck genom att använda papper från förnybara resurser.

Miljösmarta inköp av papper – Certifieringar att hålla koll på

Ansvarsfullt inköp av papper

Förhindra att känna dig som en miljöbov och uppleva följande PR-mardröm som resultat av att trycka på papper från ”gammal”, fridlyst skog. Vi tar initiativ för a

 

Självklart är 100 % återvunnet eller träfritt papper det mest hållbara men tryckkvaliteten kanske inte kan leva upp till dina marknadsföringsbudskap till din målgrupp. En mix av återvunna och ”nya” fiber kan vara det bästa alternativet.

Ett mycket bra alternativ till 100% återvunnet papper är papper som är certifierade med FSC, PEFC eller EMAS. Dessa certifieringar bevisar att träet som använts ursprungligen kommer från hållbart producerad skog. Vår revisionsprocess kan välja tryckerier och papper som innehar FSC, PEFC eller EMAS certifieringar och godkänt papper.

Certifieringar att hålla utkik efter när det gäller papper är:

 

FSC – Forest Stewardship Council Chain of Custody Certification

 

 

FSC är en oberoende, privat och ej vinstdrivande organisation som främjar en ansvarsfull förvaltning av världens skogar.   FSC försäkrar konsumenterna att varorna kommer från skogsbruk som främjar nuvarande och framtida generationers sociala, ekonomiska och ekologiska behov.
 

FSC – Mixed Sources 25% Recycled

 

Produkterna kommer från välskötta skogar och återvunnet trä eller fiber. 25 % av innehållet kommer från återvunnet material.
 

FSC-Recycled

 

100 % återvunnet papper kan också ha FSC-certifiering. Detta bevisar att pappret består av 100 % återvunnit material.
 

PEFC – Program for the Endorsement of Forest Certification Schemes

 

PEFC är en global organisation som stöder hållbar skogsförvaltning genom certifiering och märkning av skogsbaserade produkter. Produkter som har en PEFC certifiering, ger förtroende och visar att råvaran härstammar från hållbart skötta skogar.
  Paper profile Finska pappersindustrins profil är en produktrelaterad deklaration för professionella pappersköpare. Det är ett frivilligt produktrelaterat förklaringssystem som har utvecklats och tillhandahålls av ledande papperstillverkare.

 

Bleaching ECF & TCF

Rå pappersmassa kräver en kemisk behandling för att bleka, lysa upp och förbättra kvaliteten innan den omvandlades till papper. Tidigare användes miljöskadligt klor (EG). Den grafiska industrin är på frammarsch i upprättandet av certifikat vid användande av förbättrande blekningsprocesser.

 

EFC (Elemental Chlorine Free) klordioxid ersätter elementärt klor för att bleka papper.

 

  TCF (Totally Chlorine Free) papper bleks med väteperoxid i stället för klor. TCF är den mest miljövänliga processen.