Visar alla 30 resultat

Skaljacka med tryck

Med en skaljacka med tryck kommer marknadsföringen följa med utanför kontorets väggar; till vardags och i de lite sportigare tillfällena.

Skaljackor är bland de mest allsidiga och användbara plaggen som finns. Perfekt till allt från fjällturer och skogspromenader till cykelturen till jobbet eller träningen.

Tryckt Val erbjuder dig en mängd olika stilar av skaljackor från några av marknadens mest erkända och respekterade tillverkare. Hör av dig till oss på Tryckt Val så hjälper och guidar vi dig i valet av tryckmetod så att du inte bara ska få den perfekta passformen på din skaljacka, utan även den perfekta dekorationen. Här kan du se fler jackor med eget tryck eller andra typer av profilkläder. Allt går såklart att få med eget tryck eller brodyr.


Skaljacka

En skaljackas funktion är att den är vind och vattentät och ofta väldigt slitstark. Den fungerar därför bra att ha i större väderpåfrestningar. Skaljackan ska även interagera med de övriga klädlagren genom att släppa ut fukt. Många skaljackor är idag tillverkade av ett funktionsmaterial, ofta membran som exempelvis någon form av laminering eller Gore-Tex. En skaljacka med membran kan vara tvålagers, trelagers eller två och en halvlagers membranjacka. I en tvålagers membranjacka så finns det ett löst hängande innertyg som skyddar membranet från slitage inifrån. I en trelagers membranjacka så sitter innertyget ihop med membranet och yttertyget och i en två och en halvlagersjacka har den ett nätliknande skydd som sitter fast på insidan av membranet.

Vad är skillnaden mellan en skaljacka och en softshell jacka?

Vad skillnaden mellan en skaljacka och softshelljacka är, är för många lite oklar. Vi ska reda ut det i stora drag.

En skaljacka är vind och vattentät och ofta mer slitstakt och därmed även hårdare i tyget. I och med att skaljackans ytterväv lamineras ihop med membranet så är den mer slitstark. Skaljackor har ofta en hög vattenpelare och det som gör att det flesta jackor är helt vattentäta är att de har tejpade sömmar.

En softshell jacka däremot är mjukare, lättare och andas bättre. Softshelljackan kan även denna tåla regn och vind till en viss grad. Denna har däremot ofta en mindre vattenpelare och inga tejpade sömmar.

En skaljacka behöver inte vara lika tight i modellen då du ska kunna ha flera lager kläder på sig under för att på bästa sätt kunna reglera värmen.

En softshell jacka sitter tightare längst kroppen i modellen och är därmed bra när du behöver känna dig rörlig och smidig.

Vilken skaljacka ska man välja?

Det finns väldigt många olika skaljackor att välja mellan; de med smalare passform eller vidare, kortare längd eller längre ryggparti, vissa som väger mindre och andra som är tyngre. Så, hur ska man veta vilken man ska välja?

Först och främst när du ska välja skaljacka är att du bör tänka över vad du ska använda jackan till. Ska den primärt användas till vardags och lättare turer eller ska den användas till tuffare fjällturer? Ska den bara användas till vardags behöver den inte vara lika tekniskt avancerad, men ska den användas i mer krävande förhållanden är de just de detaljerna som räknas.

Du bör även tänka igenom vilken längd du vill ha. En kortare jacka ger bäst rörelsefrihet och är bra anpassad till högre aktiviteter och kommer inte sitta i vägen för eventuellt höftbälte på ryggsäck eller klättersele. En längre modell på jackan ger något mindre rörelsefrihet, men ett förlängt ryggparti ger samtidigt mer skydd för nedre delen av ryggen och rumpan.

Passar året om

En skaljacka med tryck fungerar perfekt att använda året om tack vare sina unika egenskaper som skyddar mot vind såväl som regn. Men om man vistas utomhus mycket kan det vara bra att införskaffa sig en bra allroundjacka i form av skaljacka. Man bör även tänka på vad man bär under för att hålla värmen. På sommaren exempelvis räcker det men skaljackan, medan när de blir lite kallare kan det vara passande att ha en tjockare tröja under.

I vårt utbud hittar du skaljackor i alla dess former och för både för män och kvinnor från några av marknadens mest erkända och respekterade tillverkare. Hör av dig till oss så hjälper vi dig så att du får skaljackan med tryck precis som du vill ha den.