Hur kan jag få de snyggaste jackor med tryck? – Guide av tryckmetoder på jackor!

Jacka med tryck

Jackor med tryck

När du ska göra egna Jackor med tryck så finns det många möjligheter – men vad är bäst? För att få reda på det kan du läsa det här inlägget, men det allra enklaste är att kontakta oss!

När du vill skapa egna Jackor med tryck så är valet av tryckmetod ett av de första valen du behöver göra. I det här inlägget hjälper vi dig att förstå mer om de olika teknikerna och ger dig en snabb guide för att göra ditt val enklare.

Det finns tre nuvarande tryckmetoder för att göra Jackor med tryck. Till att börja med tänkte jag berätta lite om dessa så att du senare kan förstå bakgrunden till mina rekommendationer.

1.  Screentryck på jackor

Av de fyra alternativen är screentryck ofta betraktad som bäst och är därför också den mest populära. Screentryck utförs genom att trycka ett lager av bläck genom en finmaskig duk för att bilda ett mönster. En särskild stencil skapas och processen måste upprepas för varje bläck. Detta gör att antalet färger i trycket i hög grad bestämmer priset, och metoden är bäst lämpad för större upplagor där trycket på varje Jacka är identisk. På Tryckt Val använder vi nästan uteslutande screentryck för att dekorera Jackor, just därför att kvalitet är viktigt för oss.

2.  Transfertryck på jackor

Transfertrycket görs genom att trycka på färdigtryckta märken på plagget. Enhetskostnaden kan vara ganska hög, men vid låga och korta deadlines kan det vara ett bra alternativ.

Vi skiljer gärna på digitalt och traditionellt transfertryck

För digital transfer skriver vi ut en design direkt på en folie som fästs på plagget med en värmepress. Detta kan ge ett bra resultat, och är fotorealistiskt. Färgerna kan falla något med tiden, till skillnad från om man använder sig av screentryck.

Traditionell transfer görs genom att utskärningar i en färgad folie fästs på ett överföringsark, som därefter pressas på plagget. Överföringspapperet tas bort, och folien förblir. Eftersom designen består av flera lager färgad folie, har denna metod vissa färgbegränsningar, men samtidigt som folien är genomskinlig säkerställer den att trycket varar mycket länge.

Nackdelen med transfertrycket är att det kan upplevas som ganska ”tätt” när du dekorerar stora ytor eftersom det är en folie som fäster på plaggen. Klädesplagget andas inte lika bra heller när man använder transfer, men om endast ett litet motiv på bröstet som ska tryckas, så är detta inte ett problem.

Vi använder ofta transfer när designen ska ha olika namn. T.ex. vill idrottsklubbar och föreningar ofta att varje plagg ska ha ett unikt namn på sig. Då passar transfer alldeles utmärkt.

3. Brodering på jackor

Brodering kan låta dyrt, men det behöver det inte vara. Brodyr har en liten uppstartskostnad på ca 500 kr, men sedan kostar det inte så mycket per enhet så länge motivet önskas ganska litet. Det är antal stygn som avgör hur lång tid det tar och därmed kostnaden. På många Jackor set brodyr mycket snyggt ut det ser ofta lite mer exklusivt ut.

 

Hur väljer man rätt tryckmetod?

Det finns två faktorer som påverkar när det gäller att välja utskriftsmetod:

  • Vilken storlek letar du efter?
  • Hur komplicerat är din design?
  • Hur länge ska kläderna användas?

Hur många Jackor vill du göra?

Det första du måste bestämma är hur många Jackor med samma tryck du kommer att göra. Om du ska producera ett litet tryck som kräver snabb leverans är DTG förmodligen rätt utskriftsmetod för dig. Då får du startkostnader och en bra produkt som kan levereras relativt snabbt.

Skulle du skicka in en större order, kanske över 10 identiska Jackor eller mer, överväg då Screentryck. Resultatet blir alltid bra och enhetspriset är lågt. Om motivet är relativt enkelt kanske du bara ska trycka en logga eller annat budskap med några få färger, bör alltid kolla priset på screentryck på Tryckt Val. Vi producerar så få som 10 Jackor med tryck till mycket låga priser.

Designen avgör vilken metod som är bäst

Designen är det allra viktigaste momentet när det gäller att val av tryckmetod. Om designen innehåller många olika färger, invecklade detaljer eller fotografier, är DTG den rätta lösningen.

Du har förmodligen redan en uppfattning om hur du vill att designen ska se ut. Är det ett fotografi? Hur många färger finns det i designen? Är det svart och vitt? Eller bara text?

Om du ska dekorera hela framsidan av plagget, från söm till söm, ger det också riktlinjer på tryckmetoden.

Hur länge ska kläderna användas?

Ibland behöver man bara ha de så billigt som möjligt. Om det är Jackor som är kopplade till ett evenemang som bara ska användas en gång, är det inte så viktigt att trycket är av högsta kvalitet. Tänk på att det i 99% av fallen kommer att vara mer värt att förenkla budskapet än att välja en annan tryckmetod än screentryck. Ofta är det förnuftigaste du kan göra och trycka med svart på en vit Jacka. Det blir billigt, budskapet blir mycket tydligt – och du får den bästa kvaliteten!

Använd diagrammet nedan för att ta reda på vad du borde välja för att göra dina Jackor med tryck:

Är du fortfarande osäker? Det gör ingenting! Tryckt Val kommer alltid att kunna ge dig bra råd för ditt projekt. Vi hjälper dig med rätt tryck för bästa resultat till ditt projekt. Vad du kan vara säker på är att vi kommer att hitta en lösning tillsammans – oavsett vad du behöver. Fråga oss via e-post, telefon eller chatten om du undrar något!

 

Tryck tips och trix