6 anledningar till att använda profilkläder

Varför profilkläder?

Att bygga upp ett varumärke handlar delvis om att påverka HUR din omgivning uppfattar ditt företag. Genom att arbeta hårt och målinriktat ser man till att kunderna associerar dina värden med ditt företag. Dessutom köper man hellre av ett varumärke som man känner igen, en process som sker undermedvetet i hjärnan.

Användning av profilkläder är ett effektivt sätt och en del i att bygga upp ditt varumärke. Med snygga profilkläder kan man både se till att anställda ser professionella ut och att dina kunder bär ditt varumärke. De mest använda elementen inom profilering är företagsnamnet och logon. Dessa vill man såklart visa fram så ofta som möjligt.

Nedan finns 5 anledningar till varför PROFESSIONELLA företag ska använda profilkläder med tryck.

1. Det bygger tillit och lojalitet hos dina kunder.

Ett varumärke är företagets identitet. Om kunderna känner till ditt företag, och förknippar det med superservice, kommer de att komma ihåg det var gång de ser någon med med företagets profilkläder. Då är det lättare att göra dem trygga på att ni också nästa gång levererar en vara eller tjänst av högsta kvalité.

2. Det bygger ditt varumärke, ökar värdet de anställda skapar till företaget

Med profilerade arbetskläder är det lättare att bygga ett starkt varumärke. Man har som nämnt tidigare en tendens att handla från varumärken man känner igen och har en association till. När dina anställda använder profilkläder blir de som ett vandrande reklamplakat. De ser till att företagets logo synes där kunderna är – och skapar ett större medvetande om varumärket. Detta bygger i syn tur större uppmärksamhet kring dina produkter.

3. Uniformer bygger tillhörighet internt i företaget

Matchande kläder (med er logo!) kan vara en del i att bygga en lagkänsla. Alla är med på att dra lasset och jobba mot samma mål. Detta kan i vissa fall även ge ökad produktivitet.

4. Det ger ett mer proffesionellt intryck!

Kunder associerar ofta profilkläder med större och mer väletablerade företag. Kläder med logo kan därför göra att firman ser seriös och professionell ut.

5. Det gör de ansatta lätta att känna igen

Om du håller på med ett företag där kunderna kommer till dig är det viktigt att de ser vem som jobbar i ditt företag. Alla har upplevt att det är svårt att att veta vem man ska fråga om hjälp i en butik. Utan profilkläder med tryck ser alla ut som kunder!

6. Kläder kan vara fina gåvor

Leverantörer av byggvaror är ett bra exempel på företag som ofta är duktiga på att använda kläder med tryck i sin marknadsföring. Lägg märke till det nästa gang snickaren är på besök. Ofta går de med en t-shirt från XL-Bygg eller någon annan kedja.

Att ge bort flotta kläder med din logo till kunder eller samarbetspartners är ett sätt för dig att gå gratis reklam.

Se våra olika typer av profilkläder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.